Yli 500 hengen voimistelutapahtumat peruttu

12.3.2020

SVS Vantaan hallitus seuraa THL:n suosituksia ja ilmoittaa treeneistä ja kilpailuista jos tulee muutoksia.

Suomen hallitus linjasi torstaina 12.3. koronaviruksen hillitsemiseksi tehtävät toimenpiteet. Hallituksen linjausten mukaisesti kaikki kevään yli 500 hengen yleisötilaisuudet, myös voimistelukilpailut ja tapahtumat, perutaan toukokuun loppuun saakka.

Ulkoministeriö suosittelee välttämään kaikkea matkustamista ulkomaille, siksi myös Voimisteluliitto ohjeistaa urheilijat pysymään Suomessa.

Tällä hetkellä harjoitustoiminnan osalta kukin seura tekee omat päätöksensä. Voimisteluliiton suositus on noudattaa viranomaissuosituksia.

Kaikkia riskiryhmiin kuuluvia lapsia, nuoria ja aikuisia kehotetaan välttämään harrastustunneille, treeneihin ja tilaisuuksiin osallistumista. Lasten ja nuorten osalta huoltajilla on oikeus tehdä omia päätöksiä lapsen osallistumisesta treeneihin, myös kilpailu- ja valmennuspuolella.

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitos (THL) seuraa valtakunnallista ja kansainvälistä tilannetta ja antaa ohjeita tartuntojen ehkäisyssä osoitteessa www.thl.fi.

Voimisteluliitto tiedottaa muista mahdollisista linjauksista ja toimenpiteistä voimistelutoiminnan ja -tapahtumien osalta mahdollisimman pian lähipäivinä.  

Seuraa tiedotusten osalta www.voimistelu.fi etusivua ja liiton Facebook-kanavaa.


Hyvä käsi- ja yskimishygienia lyhyesti:

  • Pese kädet aina ulkoa sisälle tultaessa, ennen ja jälkeen treenin, WC-käynnin yhteydessä tai kun olet yskinyt tai niistänyt. Julkisissa tiloissa käytä käsipaperia tai omaa pyyhettä
  • Pese kädet runsaalla vedellä ja saippualla huolellisesti joka puolelta
  • Jos vesipesu ei ole mahdollinen, käytä käsidesiä. Vinkki: Tunneille on hyvä ottaa oma käsidesi mukaan!
  • Vältä koskettelemasta silmiä, suuta tai nenää, ellet ole juuri pessyt käsiäsi
  • Yski ja aivasta hihaasi, käytä kertakäyttönenäliinoja ja laita käytetty nenäliina roskiin heti

Linkkejä:

THL: Ajankohtaista koronaviruksesta COVID-19

THL: Usein kysyttyä koronaviruksesta COVID-19

WHO: Coronavirus disease (COVID-19) outbreak